13 Mart 2017

Kitap okumayı sevmek için neler yapabilirim?

Kitapları Eğlence Aracı Olarak görmeyin.
                               
Hani şu çok satanlar ama içi boş kitaplar var ya kitap okumaya onlarla başlamayın. Yani bir edebi tat almalısınız.  Edebi kitaplarda yaşatılan olaylar unutulmaz, unutulamaz.


Doğru Kitabı Seçerek Okumaya Başlayın.
Ruhunuza hitap eden bir kitapla başlayın. Bir tür seçin. Mesela aşk, gizem, politika. Ama seçtiğiniz kitap bunu sindirerek anlatmalı. Yani direkt mesajım aşk, bakın size ne güzel aşkı anlatıyorum. Ama sevgililer sonunda ölüyor. Bu tarz kitapları geçin. Sizin hayal dünyanızı canlandıracak size değer katacak kitapları tercih edin. Eğer bir türlü kitap seçemiyorsanız kaliteli öykü kitaplarını tavsiye ederim. Her öyküde farklı bir izlenim oluşturabilir farklı serüvenlere tanıklık edebilirsiniz.
Yanınızda Taşıyacağınız Bir Kitap Edinin.Mesela 200 sayfalık bir kitap. Onu yanınızdan hiç ayırmayın.  Zorlamadan okuyacağınız bir dili olan kitabı hep yanınızda gezdirin.  Okumasanız bile kitabınız yanınızda olmalı. Arada açıp bir kaç sayfa bakarsınız. Böylelikle kitapla bütünleşebilirsiniz.                                                                                                 

 Kitap Okurken Boşa Zaman Harcıyorum Diye Düşünmeyin!Kitap okumanında yazmak kadar bir sanat olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Aslında okuduğunuz kitapta bir çok şeyi siz oluşturuyorsunuz. Olayları zihninizde siz tamamlıyorsunuz. Şöyle ki kitaplar karakterlerin her saniyesini  anlatmaz. Ama size göre o karakterler ne yapıyor, aradan geçen zamanda neler yapmış olabilir… İşte bu soruların cevabını siz özgünce kendinize veriyorsunuz.                 

Kitap Okumak İçin Özel Bir Zaman Belirleyin.Kitap okumak için bir zaman belirleyin. Mesela akşam saat 19.00’da başlayıp bir saat kitap okuyun. Ve her gün bu şekilde alışkanlığınızı sürdürün.                                                                                                                          

Okuduğunuz Kitabı Arkadaşlarınızla Paylaşın.Okuduğunuz kitaplar üzerine arkadaşlarınızla konuşun. Eleştirin, fikir alın. Ve ilk olarak kitapların özetini çıkarın. Olayları anlatmanıza gerek yok. Kitap sizde hangi hisleri uyandırıyor? bunları yazmanız bile yeterli.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!
Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML